1 ÅR SOM MAMMA

Det ligger et lite hjerte og banker ved siden av meg. For ett år siden banket det i takt med mitt. Siden har det banket alene. Han snur seg rundt og ler. Han er ett år og noen timer gammel. Han er min, han er vår. Vi er tre og ikke to. Han løper over gulvet. Bildene fra de lange timene før vi fikk møte han går gjennom hodet mitt og hjertet mitt. Lettelsen over at alt gikk fint, lukten av myk hud, gråten som automatisk var kjent.


Det har vært et intenst, lykkelig, kaosfrustrerende og frem for alt gjennomtøft år. Jeg har vært sliten langt inn til beinet, og båret alle følelser utenpå. Da de små bena knakk koden og kom seg opp og frem var det som om alt løsnet. Jeg kunne puste igjen, og timene, dagene og minuttene fikk en ny glød. Det lille hjertet slenger seg rundt halsen min og roper høyt mamma mens han borrer seg inn i halsgropen min. Jeg smelter. Det er meg og deg lille sier jeg, vi klarte det 🙂

Jeg ser en alenemor i parken og tenker kun ydmyke tanker. Jeg har ikke ord. En formidabel oppgave, og et ansvar uten like. Fra meg får dere som er alene stående applaus og bare fine tanker <3