ARTISJOKK

En av favorittforettene mine er artisjokk, denne blomsten (ja artisjokk er en blomst om jeg ikke tar helt feil!) som er så utrolig god å spise. Vi venter middagsgjester aldeles straks og på menyen står blant annet disse artisjokkene jeg handlet med meg hjem fra fruktboden litt tidligere i dag. Vi liker å servere en hel til hver, men om man ikke får tak i til alle sammen går det veldig fint å dele de i to. Jeg må le når jeg tenker på da jeg fikk servert dette for første gang, det var på en av de første datene jeg og T hadde og det var ikke sånn at jeg automatisk skjønte hvordan jeg skulle spise denne blomsten jeg hadde fått servert. Men etter en liten innføring og første smak var jeg hektet.. det er bare så utrolig godt!


Smør, havsalt og artisjokk. Jeg lover å komme med en liten innføring i hvordan du både spiser og lager disse grønne blomstene i morgen om du ikke har prøvd deg på en hel artisjokk ennå. De lager seg nemlig nesten helt selv.

One of my all time favourite starters are artichokes. I just love everything about them, the taste, the social way of eating them, the look and the colour they give any dinner table (the butter and salt goes without saying). The first time I tried an artichoke I didn’t quite know what I was in for, I literally had no idea how to eat this flower. I’ll post a guide tomorrow, we’re excpecting guests for dinner and these are on the menu!