DERFOR ER KVINNEDAGEN VIKTIG FOR MEG


Gratulerer med kvinnedagen! Jeg ble spurt om hva kvinnedagen betyr for meg av Side2 i anledning dagen i dag. Hva jeg svarte kan du se her.

Jeg synes kvinnedagen er viktig, nettopp for å sette fokus på at vi ikke er i mål. Alle kampene kjempet av kvinner før oss, fortjener ettertanke. De rettighetene vi har i dag, har ikke kommet av seg selv. Jeg står opp hver morgen, og kan bestemme selv. Over kroppen min, hvilket politisk parti jeg skal stemme på, hvilke karrierevalg jeg skal ta, og hvordan jeg skal leve livet mitt. Det er ikke alle som er like heldige.

Vold mot kvinner er noe som angår oss alle. Den lave andelen av kvinner i toppstillinger er noe som angår oss alle. Måten kvinner blir fremstilt i media angår oss alle. Kommentarfeltene under artikler og bloggposter, av og om kvinner, angår oss alle.

I dagens sosiale medier samfunn, har jenter og kvinner fått en ny og usynlig fiende. Den viser seg i form av anonyme kommentarer som oser over av hat. Kritikk på alt fra hvordan du ser ut, til hvor mye du fortjener å bli voldtatt for meningene du har, viser at vi dessverre har en stor kamp foran oss. Internett er ikke et fristed for å hate kvinner. Selv om det i mange tilfeller kan se slik ut.


Feminisme kommer i mange former. Selv om man føler at noe ikke angår en selv, betyr ikke det at man er fritatt for å ta ansvar for det som skjer i samfunnet rundt oss. Kommende generasjoner behøver at vi er sterke i dag.

.