En oppskrift på en spennende pasta med andre ord. Det er altfor lenge siden jeg har lagt ut en oppskrift på noe godt, og siden jeg er så glad i pasta må jeg bare dele den nye favoritt bolognaisen med dere.
INGREDIENSER: Stangselleri, chilli, rødløk, hvitløk, cherrytomater, sukkererter, mutti tomater på glass, mutti tomatpuré, traktkantareller, squash, aubergine, butternut squash, karbonadedeig, 1 lammepølse, ferske eller tørkede urter (basilikum,timian,hele karvefrø), olivenolje, parmesan og ønsket type pasta.
FREMGANGSMÅTE: Hakk opp 4-5 stenger selleri og finhakk 1 rødløk, 1 chilli og 1 hvitløk og glasér i en kasserolle med litt olivenolje (stekes til de blir glassaktig på 7 av 10 varme). Tilsett 2-3 dl rødvin og la koke forsiktig til væskemengden har blitt redusert til det halve. Tilsett 1 stor neve traktkantareller, og rikelig med tørket (eller fersk) oregano, basilikum, timian og hele karvefrø. Tilsett 250-300 gr karbonadedeig og 1 lammepølse i biter (kan også bruke chorizopølse). La kjøttet steke til det er gjennomstekt og tilsett 1 glass med muttit tomater, og 1 mutti tomatpuré.
Innimellom du gjør dette tar du en liten ildfast form og fyller den med noen skiver butternut squash, aubergine og grønn squash, hell over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Etter dette tar du en stor neve traktkantareller og steker i ca. 5 min i en stekepanne med litt olje i. Tilsett 1 liten håndfull ferdigrensede sukkererter og 1 liten håndfull delte cherrytomater og stek i ca. 5 minutter til.
DANDERING: legg ønsket mengde pasta i en skål. Hell over 1 stor skje med pastasaus fra kasserollen, og tilsett så 1 stor skje med blandingen fra ovnen med squash etc. i motsatt retning (slik at de krysser hverandre). Tilsett til slutt traktkantarellene, sukkerertene og tomatene, og strø over med parmesan og pepper.
Med så mange ingredienser kan man jo selv velge å ta bort noen eller tilføye andre etter eget ønske, men jeg lover deg, det blir garantert spist opp enten samme kveld eller neste dag 🙂