EN PASTA BOLOGNAISE MED SMAK AV HØST

En oppskrift på en spennende pasta med andre ord. Det er altfor lenge siden jeg har lagt ut en oppskrift på noe godt, og siden jeg er så glad i pasta må jeg bare dele den nye favoritt bolognaisen med dere.


INGREDIENSER: Stangselleri, chilli, rødløk, hvitløk, cherrytomater, sukkererter, mutti tomater på glass, mutti tomatpuré, traktkantareller, squash, aubergine, butternut squash, karbonadedeig, 1 lammepølse, ferske eller tørkede urter (basilikum,timian,hele karvefrø), olivenolje, parmesan og ønsket type pasta. 

FREMGANGSMÅTE: Hakk opp 4-5 stenger selleri og finhakk 1 rødløk, 1 chilli og 1 hvitløk og glasér i en kasserolle med litt olivenolje (stekes til de blir glassaktig på 7 av 10 varme). Tilsett 2-3 dl rødvin og la koke forsiktig til væskemengden har blitt redusert til det halve. Tilsett 1 stor neve traktkantareller, og rikelig med tørket (eller fersk) oregano, basilikum, timian og hele karvefrø. Tilsett 250-300 gr karbonadedeig og 1 lammepølse i biter (kan også bruke chorizopølse). La kjøttet steke til det er gjennomstekt og tilsett 1 glass med muttit tomater, og 1 mutti tomatpuré.


Innimellom du gjør dette tar du en liten ildfast form og fyller den med noen skiver butternut squash, aubergine og grønn squash, hell over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Etter dette tar du en stor neve traktkantareller og steker i ca. 5 min i en stekepanne med litt olje i. Tilsett 1 liten håndfull ferdigrensede sukkererter og 1 liten håndfull delte cherrytomater og stek i ca. 5 minutter til.


DANDERING:  legg ønsket mengde pasta i en skål. Hell over 1 stor skje med pastasaus fra kasserollen, og tilsett så 1 stor skje med blandingen fra ovnen med squash etc. i motsatt retning (slik at de krysser hverandre). Tilsett til slutt traktkantarellene, sukkerertene og tomatene, og strø over med parmesan og pepper.

Med så mange ingredienser kan man jo selv velge å ta bort noen eller tilføye andre etter eget ønske, men jeg lover deg, det blir garantert spist opp enten samme kveld eller neste dag 🙂