FLY MED BABY

1. Stelleunderlag, bleier, våtservietter.  2. Termos  3. Øyemaske  4. Kamera  5. Leker  6. Bok

Da vi var ute og flydde med vår lille, ble min neverfull full. Men ikke overfull. Organisert, og gjennomtenkt pakket. Ammer man er jo dette hur enkelt som helst, men siden det er bråstopp her, ble det med en liten termos. Den lille termosen fikk være med gjennom sikkerhetskontrollen på (nesten) alle flyplassene og var verdt sin vekt i gull. Vannflasker får man alltid tak i, men varmt vann i en fei kan være litt verre.

Min erfaring er at når den lille får flaske (eller at du ammer) ved letting og landing, unngår man vondt i ørene hos de små. Med våre to mellomlandinger fikk vi oppleve både det å sprinte til neste gate, og det å ha litt bedre tid. Vi fikk ha med bilsetet som vi klikket på understellet til vognen, helt frem til flyet på hele turen både frem og tilbake. Og da vi kom frem var det bare å sette bilsetet i leiebilen og dra avgårde. Akkurat det sparte oss for veldig mye bæring, og lot i tillegg lille ville slappe godt av mellom pitstoppene og ny boarding.

7. Antibac 8. Smokk(er) 9. Krukke med potetmel 10. Håndkrem 11. Babyteppe 12. 2 ekstra skift 13. 4 flasker 14. Mme

På flyet frem var vi så heldige å bli oppgradert, noe som gav oss et hav av plass. På turen tilbake greide jeg likevel med hell å legge han på gulvet under setet foran meg. Det er mulig det hjalp at jeg har verdens korteste ben! Jeg bygde opp med noen flytepper på gulvet slik at det ble mykt og fint, og la han ned med teppe på og et varmt sjal jeg hadde på meg, etter at han sovnet. Jeg hadde prøvd å legge opp turen litt etter hans rutiner, og vi var så heldige at han sov nesten hele veien både frem og tilbake. Han våknet da vi mellomlandet begge steder, noe som passet fint i forhold til at han da fikk masse inntrykk, mat, ny bleie og litt kos, før det var nytt fly, og klart for ny soving.

Tips: ta med noen flasker med ferdig oppmålt mengde mme i. Da er det bare å tilsette varmt vann fra termos, og (helst kokt, opp til 6mnd) vann fra vannflaske, så har du drikkeklare flasker med én gang. Tid er alfa omega når man har å gjøre med disse små. Det er ikke alltid flyvertinnene ombord har tid til å hjelpe deg akkurat når du trenger det. Husk antibac når du ordner med flasker og mme.

 

Lykke til!