LA OSS SNAKKE OM GULV

Her ser dere hva vi holder på med for tiden. Med sykt barn hjemme de siste dagene prøver jeg å multitaske så godt jeg kan, og i går røk det gamle gulvet i hele første etg. Nå er vi i gang! For meg er gulv en av de aller største tingene som kan forandre hele uttrykket i et hjem. Dermed var det naturlig at nettopp det var en av tingene som stod øverst på prioriteringslisten. Her kommer det et lyst lyst fiskebensgulv i grå eik. Det kommer til å bli en totalforandring!

Her gjør vi også en oppgradering fra panelovner, og legger varme i gulvene med tynn varmefolie. På den måten får vi jevnere oppvarming, og sparer samtidig strøm siden vi får en mer effektiv og kostnadsbesparende måte å varme opp huset på. Ikke minst er det utrolig godt med varme i gulv for kalde føtter.

Jeg er den første til å innrømme at jeg gjerne skulle hatt det tropisk hett hjemme, og at jeg elsker å gå barføtt er vel ingen hemmelighet. Samtidig er det jo det siste jeg vil å få skyhøye strømregninger, så jeg har for lengst tatt til fornuften. Nå går det både i tøfler og flere lag med ull. Så jeg kjenner at den gulroten med varme i gulvene kommer til å gjøre så godt gjennom vinteren. Bonusen er i tillegg at panelovnene forsvinner, og jeg slipper å stresse med plassering av møbler med hensyn til ovnene bak. Vinn vinn vinn 😉


Peisen skal også få en liten oppdatering etter hvert. Jeg elsker den runde formen, men de brunrøde mursteinene tåler å få en litt mer moderne stil. Med nye flis tar vi opp igjen materialvalg fra andre steder gjennom huset, og gir peisen et lite redesign.

Nå er også flisen til gangen på plass, og i dag pakket vi av pallen med flis til vaskerommet. Det blir noen kaotiske uker fremover, jeg håper dere vil henge på underveis? 🙂