HJEMMELAGET KNEKKEBRØD


I dag byr jeg på en utrolig enkel og utrolig god oppskrift på hjemmelaget knekkebrød! Jeg har forsøkt meg på knekkebrød før, men nå har jeg fått hjelp til å knekke koden, og det må jeg bare dele. Det er nemlig superlett (hva jeg har holdt på med før må jeg bare glemme)! Disse gode knekkebrødene har du ferdig på en liten halvtime, og du kan bruke det du måtte ha liggende hjemme av frø eller korn. Om du likevel har lyst å følge en oppskrift finner du en under.


HJEMMELAGET KNEKKEBRØD
(ca. 3 stekebrett)

ca. 2 dl sammalt rugmel
ca. 2 dl 4 korn (eller havregryn)
1/2 pk gresskarkjerner eller solsikkekjerner (eller det du måtte ønske å bruke av frø)
ca. 1,5 dl vann
En liten klype salt

Miks det tørre og tilsett vann. Rør godt rundt til røren er passe våt, ha i mer vann om den blir for tørr. La stå og svelle i 15 minutter. Legg et bakepapir på benken og legg 1/3 av deigen på, før du legger over et nytt ark med bakepapir over. Press flat med fingrene før du kjevler deigen til den blir helt flat. Fjern forsiktig det øverste bakepapiret og flytt det underste bakepapiret med deigen på, over på et stekebrett. Stek på 220 grader i 5 minutter. Ta ut brettet og skjær til ruter med et pizzahjul. Stek i 5 minutter til, før du sjekker om det har stivnet. Om ikke det er helt tørt steker du det i 5 minutter til.

Ta ut etter endt steketid, avkjøl i et par minutter og brekk opp deigen i knekkebrød. Om du lurer på akkurat hva jeg mener kan du se hele prosessen på min snapchat tinemonsen!


Yum!