HVILKE HUDBEHANDLINGER TAR JEG

En vakker hud krever en innsats, og jeg vet at flere av dere synes det er spennende med temaet hud. De siste årene har jeg blitt en riktig racer på feltet, og har forsøkt meg på alt fra obagi blue peel, til kjemisk peeling og sist nå, Mesotheraphy. Man kan bli så fin man bare vil med sminke, men for meg er huden under selve essensen. Da jeg satt ut på denne hud-reisen min for rundt 7 år siden med en dyktig veiledende hånd fra Silje Austnes, var målet mitt å få en jevn hudtone, bli kvitt akneutbrudd og arr etter de evinnelige kvisene som ingen ende ville ta. Samt få dreisen på kombinasjonshuden min som både var tørr og fet samtidig. Frustrerende!

Jeg sier reise, for jeg bestemte meg der og da for å tørre å bytte til produkter jeg hadde troen på ville gjøre en faktisk forskjell, som kostet ganske mye mer enn en vanlig fuktighetskrem fra butikken. Samt ville det ta tid før resultatene kom, ville jeg orke å gjennomføre? Du har kanskje tippet det allerede, jeg har ikke angret ett sekund!

Det er ergelig å fortsatt få kviser i tredve-førti årene, og etter å ha jobbet med å bli kvitt både kviser, pigmentflekker og aknearr de siste årene, passer jeg godt på huden min. For at den skal ha det bra, er det viktig for meg å passe på både hvilke produkter jeg bruker, samt hvilke behandlinger jeg tar for å holde den ved like. For det er som med trening, hud er ferskvare og må tas vare på. Under har jeg på meg både mascara og eyeliner, men ingenting annet av sminke. Et resultat jeg er superfornøyd med!

Så, hvilke hudbehandlinger har gjort størst forskjell for huden min? Svaret er enkelt, KJEMISK PEELING, DERMAPEN og MESOTHERAPHY. Ikke for pyser noen av disse tre, men de gir glødende resultater.


Hvordan jeg så ut da jeg hadde tatt en KJEMISK PEELING for noen år siden, kan du se i dette innlegget. Denne peelingen transformerte huden min, og er den behandlingen som naturlig nok har hatt aller størst effekt. Det er en heftig behandling, og du er satt ut av spill i noen dager hvor du ser mer eller mindre «brannskadet» ut. Så kommer det ny hud frem og gammel skadet hud forsvinner.


DERMAPEN er en avansert microneedeling behandling som øker hudens kollagenproduksjon. Du kommer ikke utenom at det er litt vondt, noen områder er verre enn andre. Men her er det bare å bite tennene sammen, for resultatet er fantastisk. Denne behandlingen funker på store porer, misfargede arr, røde partier, rynker og fine linjer, og gir deg en utrolig jevn og glødende hud.


Mine favoritter fra Zo Skin Health når det kommer til hudpleie hjemme, som jeg ikke klarer meg uten. Te-pads, fuktighetsserum, rens, solkrem, øyekrem og en god skrubb.


MESOTERAPI er behandlingen som gir hele huden en skikkelig vitamin boost. En anti-age behandling som også gjøres med nåler (vampyrbehandling), men den er hakket bedre enn dermapen på vondhetsskalaen. Som en litt mer vennlig lillebror. Hyaluronsyre, vitaminer, mineraler og bl. a antioksidanter gir deg en anti-age effekt. Huden blir glattere, får mer fukt, bedre struktur, samt får den en push til å jobbe med å bygge seg selv opp igjen. En fantastisk behandling som er verdt hvert eneste nålestikk. Man er rød samme dagen og huden føles gjerne litt litt nuppete dagen etter, før du sitter igjen med en glød som varer i månedsvis.

Du kan lese mer om de forskjellige behandlingene på den medisinske bloggen til Silje, hun har gjort underverker for huden min! Silje Austnes er en av de (om ikke den!) dyktigste på sitt felt, i hele Norge.