HVORDAN FOREGÅR EN KJEMISK PEELING? / CHEMICAL PEEL

                                                                           Sponset behandling Lurer du på hvordan en kjemisk peeling ser ut underveis er det bare å holde seg fast for her kommer den fulle, hele og nakne sannhet. Forrige uke tok jeg en ZO Medical 3 step peel hos Silje Austnes. En medical peel er en kjemisk peeling for maksimal hudforyngelse som effektivt fjerner gammel ødelagt hud og gir plass til nye sunne hudceller og en frisk og stram hud. Jeg ønsket å få bukt med store pigmentflekker under øynene som kommer til syne med en gang solen kommer frem (jeg klarte å få en hel haug av disse mens jeg var gravid) samt nye aknearr og gusten hud etter stressende perioder i året som har gått, så før sommeren begynte jeg på en liten kur for å forberede huden til en peeling. Jeg kan ikke si annet enn at ZO Medical 3 step peel gir fantastiske resultater både på solskader, arr, talgproduksjon, kviser og fine linjer, ta bare en titt under øynene på de mørke flekkene som forsvinner helt!

Behandlingen utføres ved at det smøres på en maske på ansiktet ditt lag for lag. Det tar ikke langt tid men jeg skal ikke lyve, det svir ganske så mye underveis og man får en liten støvsuger som blåser kald luft på ansiktet ditt som du kan styre selv. Jeg følte meg trygg og godt ivaretatt hele veien og jeg var veldig glad for at Silje forklarte så godt underveis hva hun gjorde, hvorfor jeg følte det jeg følte og hvor lenge det var igjen. Informasjon er gull når man ikke helt vet hva man kan forvente.


Etter behandlingen føler man seg litt stram og tusler ut igjen av klinikken ganske så gul og oransje i ansiktet. De påfølgende dagene blir huden helt stiv og begynner å sprekke opp og flasse. Det er viktig å ikke dra i huden som begynner å falle av, men la det hele gå sin naturlige gang. Det tar ca. 1 uke før den den gamle huden er borte og ny hud har kommet til syne. Man er ikke veldig pen underveis, men jeg synes prosessen er vel verdt det når man kan skilte med ny fin hud på under en uke.

Ta gjerne en titt på den medisinske bloggen til Silje Austnes. Hun er kosmetisk dermatologisk sykepleier og klinisk spesialist i estetiske behandlinger. På bloggen hennes finner du informasjon om forskjellige behandlinger og interessante artikler om alt når det kommer til hud, hun er virkelig en av de beste på sitt fag i hele Norge.

One week ago I tried the new ZO Medical 3 step peel and above I’ve documented the process in photos. Chemical peeling is an effective method for skin rejuvenation where old skin is peeled off to expose a new layer of healthy undamaged skin. It works wonders on skin conditions like uneven skin pigmentation, sun damage, acne, acne scars, fine lines etc. A solution is applied to your face and I’m not going to lie, it burns quite a bit during the treatment. After the treatment you leave with a semi orange face and when you get home the skin starts to peel off over the next few days. I love the results of my Zo Medical 3 step peel, just have a look under my eyes and see how my sun damaged skin dissapears. I only use Silje Austnes for any type of treatment or consult when it comes to my skin, she’s an expert in her field and one of the very best Norwegian aesthetic specialist in medical skin care we have. Check out her medical blog for more information.