HVORDAN LAGE SMILENDE EGG

Jeg må si meg veldig heldig som får smilende egg til frokost en gang i blant. Egg kommer ofte, men av og til kommer de med en ny vri. Jeg skjønner ikke hvor han tar det fra, eller hvor energien på kjøkkenet kan kopieres. Det sies at veien til en manns hjerte går via magen, men jeg kan si at det stemmer den andre veien også. Det er ikke slutten av uken helt ennå, men det er aldri for tidlig å begynne å tenke på frokost på sengen til helgen er det vel? Det er mange som ikke liker det, men jeg vil tippe at ganske mange gjør det også. Det lureste for å få til frokost på sengen er nok å gå foran med et godt eksempel selv.. så kan søndagen overlates til den andre.

Men hvordan lager man smilende egg, som er halvveis hardkokt med bløt plomme? Nå var disse eggene litt store, så man må se an størrelsen litt, men trikset er å koke de i ca. 7 minutter (egget er med fra start og du begynner å ta tiden når det har begynt å koke). For å avslutte kokeprosessen kjapt legger du eggene over i en skål med is og vann. Da blir de smilende og veldig gode.

En perfekt frokost-på-sengen-oppskrift tar ca 10-12 minutter å lage: Smilende eller hardkokte egg på godt brød, over majones og med litt salt og pepper og kanskje en tomatskive eller et par blad basilikum på toppen om man har det for hånden. Men om man ikke har det lover jeg at det holder i lange baner med brød egg og majones. Mens eggene koker gjør du klart brød og drikke, og blander litt forskjellige bær ca. halvfullt i et glass. Sett med en liten gaffel i glasset. Favorittmiksen min er jordbær, blåbær og bringebær, men både rips og bjørnebær er nydelig til frokost. Har du ikke bær hjemme så har du kanskje klementiner for tiden? Eller skjær noen fine eplebiter eller bananbiter. Det er tanken som teller, og man kommer langt med en plomme eller noen få jordbær ved siden av også. Server gjerne kaffe eller te som varm drikke til, og topp det hele med et glass eplejuice eller solbærjuice halvt om halvt med pellegrino og isbiter. Frokosten serveres på et frokostbrett og får den andre personen til å sette seg i øyeblikkelig takknemlighetsgjeld. 

Kanskje litt inspirasjon til en fin helgefrokost 🙂

Ha en nydelig dag!