INNEBYGGET SENG MED SKRÅTAK BARNEROM

Da jeg var liten, hadde jeg verdens beste bestefar, og den fineste hvite himmelsengen jeg har sett. Han bygget den ut fra et skråtak på den ene veggen, med store buede utskjæringer i tre på hver side. Jeg tror ikke han visste hvor glad jeg faktisk var i den sengen. Innvendig ble den malt dyp rosa, mens selve sengen var hvit. Med dype skuffer under, og ekstra bred kant innenfor madrassen. Jeg får nesten klump i halsen av å tenke på den sengen, det er jo først nå jeg skjønner hvor utrolig mye jobb det var, og hvor forseggjort den var laget.

Da vi flyttet, fikk vi en utfordring med skråtak på soverommene. Mitt gamle barnerom hadde det riktignok en del høyere under taket, men løsningen med innebygget seng er noe som har vært med meg siden. Minstemann har vokst ut av killisengen sin som han har brukt siden han ble født, og jeg hadde lyst å få til en varig seng-løsning på det nye rommet hans også. Han hadde også et behov for å enkelt kunne ha overnattingsgjester på rommet sitt, og en lang vegg med skråtak ble løsningen for å dekke opp begge. To fluer i en smekk! Bonusen er at vi faktisk har sengeplass til to voksne gjester, om det skulle knipe.
Målebåndet og kjappe skisser, er gull verdt når man skal prøve å finne ut hvordan man kan få til løsninger man kan formidle til en møbelsnekker. Det å klare å holde seg til standardstørrelser på madrasser o.l gjør at man ikke i tillegg må spesialbestille slike ting (møbelsnekker er dyrt nok i seg selv!). Jeg ville ha selve sengen litt ekstra bred som da jeg var liten, og en kant innenfor madrassen gjør at man har litt mer boltreplass. Supert når man skal lese eventyr om kvelden, eller ha overnattingsbesøk og vil sitte ved siden av hverandre og sjekke ut samme donaldblad.