LAG DIN EGEN PHOTBOOTH

Image and video hosting by TinyPic
Du behøver ikke å leie en dyr maskin for å få proffe photobooth bilder på fest. Lag din egen og spar pengene! En photobooth er noe av det gøyeste man kan ha på fest, og utover kvelden er det ofte her det danner seg kø. Så i stedet for å bruke tusenvis av kroner på å leie en photobooth (som du i tillegg kun får ha i et par timer), kan du med enkle grep lage din egen! Hva trenger du?


DU TRENGER:

– Kamera med selvutløser

Kamerastiv

 – Bakgrunn
Gjerne en lys eller mørk vegg. Eller et teppe, et laken, eller noe annet du vil bruke som bakgrunn. 

– Fotolampe / eller en vanlig lampe
For å få fine klare bilder i photoboothen er du avhengig av godt lys. Om du ikke har en fotolampe kan en vanlig lampe (eller to) gjøre samme nytte. Vinkle lampen(e) slik at den lyser direkte på bakgrunnen.

– Props / accesories
Noen party effekter både som man kan ha på seg på bildene, og bruke til å pynte opp bakgrunnen med. F.eks ballonger, et banner, morsomme briller, lepper, barter, hatter, tekstbobler etc.Med litt kreativitet, og en leterunde i diverse skuffer eller skap har du helt sikkert flere ting det går an å lage diverse party effekter av. Kllipp ut store lepper eller en bart, eller det du vil fra farget papp, eller bruk hvitt papir og fargeblyanter. Klipp ut tekstbobler og fyll dem med ulik tekst som I’m cool, She’s my guy, more please, yass, etc. Fest dem på et sugerør, og vips har du morsomme props. Du får også kjøpt masse fine partyeffekter om du ikke har lyst å lage det selv.


– Når du har laget til området til photoboothen, setter du opp kameraet på et kamerastiv slik at det peker rett mot bakgrunnen.

– Få hjelp av en testperson til å sette opp kameraet slik at det står nært nok, og får riktig utsnitt. Det skal ikke være for mye rom på sidene av bildet. La det være litt luft over hodet til personen(e), og kutt bildet like ved midjen. Alle er jo ikke like høy/lave, og på denne måten får man alle med.

– Sett opp en fotolampe, eller en vanlig lampe som lyser rett på photoboothen. Still kameraet på selvutløser, la gjestene velge noen props og la dem klikke i vei.


De aller fleste kameraene nå har innebygget wifi løsning, og man kan enkelt laste ned bildene fra kameraet til en app på telefonen. På den måten blir det enkelt å dele bildene både med hverandre og på sosiale medier. Bruk en hashtagg for kvelden, så samler man morsomme minner 🙂