MINE KARRIEREMÅL


Jeg fikk et spørsmål om akkurat det for en liten stund siden. Hva jobber du med? Hvem er dine samarbeidspartnere? Hva er dine karrieremål? Så da tenkte jeg at jeg kunne prøve å svare på akkurat det. Jeg skriver prøve, for det er ikke alltid like enkelt å forklare hva man jobber med, når mye av det foregår i, og med, sosiale medier.

En måned før mammapermisjonen min gikk ut i 2013, og minstemann skulle begynne i barnehagen, fikk jeg en telefon fra Nettavisen. Bloggen jeg hadde brukt noen år på å bygge opp, ville de ha over på sin plattform. De ville skrive kontrakt med meg. Jeg hadde gitt meg selv ut det året jeg var hjemme, for å se om jeg skulle satse alt, eller legge ned hele bloggen. Håpet hadde begynt å svinne etter hvert som året gikk. Så da denne telefonen kom, så nært opptil min egen frist, måtte jeg bare ta sjansen og satse. Det var nå eller aldri.

Jeg var i gang. Antall samarbeidspartnere, og interessen for bloggen ble større. Jeg har vært heldig, og fått samarbeide med både store og små merkevarer gjennom Nettavisen Side2 de siste årene, og det har vært en fantastisk læringskurve i å starte noe selv. Jeg er så takknemlig, og ikke minst stolt, over at jeg har klart å bygge opp en blogg som har blitt en merkevare i seg selv. Målet mitt med denne bloggen, har hele tiden vært å lage godt innhold uten store skandaler eller oppkonstruerte overskrifter for å sanke klikk. Innlegg som «Skal jeg ta silikon?», «Blogger kastet ut mann og barn», «Gi den perfekte blow job», etc. har vært noe jeg har styrt langt utenom.

Fokuset mitt har vært at dette skulle være et hyggelig fristed å klikke innom. For å hente litt inspirasjon, et smil, litt glede eller en latter i hverdagen. Kanskje har du lurt på hva du skal ha til middag den dagen, eller tatt med deg et tips om hvordan du kan sette sammen gamle ting fra garderoben din på nye måter. Kanskje har sofaen din fått en makeover med et pledd, eller kjæresten din fått frokost på sengen. De små små tingene i hverdagen har vært fokuset mitt, krydret med litt av livets realiteter innimellom.

Ett av mine karrieremål har altså vært å skape min egen arbeidsplass. Og det kan jeg faktisk krysse av på listen! Jeg elsker å klikke meg inn på bloggen for å legge ut noe nytt, og jeg blir så glad når jeg får en liten kommentar, eller hilsen fra noen av dere som titter innom. Det setter jeg så utrolig stor pris på, og tilbakemeldinger på godt og vondt får meg bare til å ville gi mer. Jeg får jobbe med spennende samarbeidspartnere gjennom Nettavisen, jeg får være meg selv, og jeg er stolt over at jeg ikke fyller opp med reklame hver uke.


Et nytt karrieremål jeg fikk ganske raskt, var å drive et firma fullt ut. I dag er jeg medeier i, og driver et suksessfylt firma sammen med T, så jeg kan utrolig nok krysse av enda flere mål på karrierestigen. Jeg har alltid vært glad i å ha mange baller i luften, og etter hvert som årene har gått, har jeg fått øynene mer og mer opp for driftsiden av det å ha et firma. Det er både spennende og utfordrende, og gir så mye. Det var derfor ekstra gøy da jeg ble spurt om å tipse om min favoritt regnskapsapp, for visma scanner er på min toppliste over produktive apper.

Det siste året har jeg også heldigvis blitt flinkere til å skifte fokuset litt. Det er viktig å ta seg tid til å fylle på med andre interesser, ta seg tid til å lære noe nytt, og utvikle andre talenter. Etter å ha jobbet mye mer med egne fotoprosjekter, både for meg selv og for andre, dette siste året. Kom en knugende følelse av at jeg måtte gjøre noe mer. Et av målene mine for i år, er derfor å ha en fotoutstilling. Noe som er utrolig skummelt å si høyt. Men nå er det ute. Jeg er både skremt og oppspilt på samme tid, for dette målet ligger langt utenfor min komfortsone.

Et annet karrieremål jeg har hatt er det å produsere foto og video for andre bedrifter. Dette er noe jeg har jobbet mer med det siste året, og noe jeg ønsker å fortsette med fremover. Jeg liker å ha flere ben å stå på, og varierte hverdager er topp.

Det er tusen andre ting jeg har lyst til i samme slengen, men noe må jeg holde for meg selv. Jeg prøver uansett å plukke ned en og en ball fra luften 🙂