OBAGI UKE 13

Jeg har passert min trettende uke på obagiprogrammet mitt, og huden har gjennom alle ukene blitt jevnere, klarere og tydelig forbedret. Denne uken har jeg vært tørr og flasset som forrige uke, men de siste dagene har huden vært veldig fin helt til kvelden har meldt sin ankomst og den igjen har begynt å sprekke opp. Bildene viser hvordan huden ser ut uten noe på, hverken fuktighetskrem eller serum. Den normale fuktbalansen er i ferd med å bli gjenopprettet, og det er veldig gøy å merke den store forskjellen som har sneket seg inn i forhold til det at jeg før var fullstendig avhengig av fuktighetskrem flere ganger om dagen.

Det er mange som spør om hvilke produkter jeg bruker fra obagi. Jeg har ikke hele serien, men går på et skreddersydd opplegg med produkter tilpasset min hud, mine utfordringer og forventninger, valgt ut av Silje. Om kvelden bruker jeg clenziderm direkte på problemområder, og tretinoinkrem 0,025% sammen med blender på hele ansiktet, like inn til øynene. Jeg har dermed ikke blakket meg helt på overflod av produkter man kanskje ikke trenger. Det er trikset med å få en tilpasset kur.


Morgen og kveld renser jeg huden med en rens fra Obagi Zo Skin medical. Den store rensen varte i 12 hele uker før jeg måtte investere i en ny så den er drøy i bruk. Serumet like så. Den sølvfargede sylinderen inneholder et serum som heter Ossential og er fra Zo skin health. Det inneholder antioksidanter og pleier huden gjennom dagen. Serumet bruker jeg 1 gang om dagen og tar det på etter rens på morgenen. Den lille tuben ytterst til høyre er en pleiende øyekrem fra Zo skin medical som jeg bruker rundt øynene etter at jeg har hatt på serum om morgenen. Fuktighetskremen fra Obagi medical i midten har jeg i tilfelle rottefelle. Den bruker jeg kun av og til, og bare på de tørreste områdene om jeg skal noe og ønsker å kunne bruke litt sminke på huden. Hele poenget med obagi er at gammel hud skal av og bort, og tilfører man for mye fuktighet i denne prossessen hindrer man jobben kuren gjør, så jeg prøver å bruke minst mulig fukt og alltid bruke tretinoinkremen om natten. Over serum og øyekrem på dagen (og eventuelt litt fuktighetskrem) er det veldig lurt å bruke solfaktor 50 uansett vær.

Det er bare å spørre om det er noe dere lurer på, og det er alltid veldig gøy å høre fra andre med egne obagierfaringer også.