OBAGI UKE 4: Hvordan er det å være på en OBAGI kur?

Denne uken på Obagi har vært mye bedre enn forrige uke. Det har som dere ser vært mye mindre flassing, og akneutbruddet fra forrige uke er borte igjen. Huden er fortsatt rød, spesielt rundt munn/hakepartiet, men det er merkbart mindre hissig farge. Det er fortsatt stivt rundt øynene, det flasser litt men det er ikke like sårt. Jeg ser selv store forbedringer i forhold til aknearr, jevnheten på hudoverflaten og at porene har blitt merkbart mindre, så jeg er fortsatt positiv!


Denne uken har jeg vært på oppfølgingskontroll hos min faste hudspesialist Silje Austnes, og vi var begge to fornøyd med resultatet så langt. Faktisk så fornøyd at vi leker med tanken om å prøve en litt sterkere tretinoinkrem etterhvert. Når det gjelder selve opplevelsen av å gå på en slik kur med flassing og rød hud, tror jeg innstillingen din har alt å si. For man ser ikke veldig pen ut de første ukene, og er man glad i å bruke sminke er det en omstilling å la være. Men når man kommer til det punktet hvor man er


villig til å prøve drastiske tiltak for å bedre en situasjon er man ofte klar for det meste. Jeg var der, og jeg var forberedt på noen tøffe huduker. Jeg sjekket kalenderen, prøvde å rydde litt i forhold til avtaler, møter og eventer de aller første ukene, og startet med vilje på en svak obagikur (Tretinoinkrem 0,025%) fordi jeg, som de fleste andre, ikke hadde tid eller anledning til å ha et obagiansikt på sitt verste i mange uker fremover. Da ønsket jeg heller å ta en ny vurdering underveis og eventuel justere styrken.   


Etter 4 uker har jeg blitt så vant til å ikke bruke foundation eller concealer at jeg nesten ikke tenker over det. Nå kommer det helt sikkert uker som føles ille ut igjen, men stort sett er det ganske levelig. Denne uken kunne jeg sikkert ha brukt litt mineralpudder også, men jeg tenker at jeg har lyst å legge alle forholdene til rett for at kuren skal virke på best mulig måte når jeg først gjør dette, så jeg går heller for mascara og leppestift når jeg tar på sminke. Litt sterke farger på leppene stjeler jo faktisk litt av fokuset på huden. Men jeg bruker helt usannsynlig lite tid på badet for tiden, og selv om det er ufrivillig er det jo en liten bonus likevel 😉

Til dere andre som akkurat har startet, eller går på Obagi: Hold ut! Det er ikke alle ukene huden min har sett ut slik den har gjort denne uken. Her kan du se uke 1, uke 2 og uke 3.