OBAGI: VEDLIKEHOLD

Hud er viktig. For de som har perfekt hud er det lett å si at hud ikke er så viktig. For alle oss andre (som gjerne har bikket både 25 og 30 og 40 år og ikke kan forstå at hud fortsatt skal være et tema etter å ha vært gjennom tenårene for lengst!), er det ikke så enkelt. Jeg tror de fleste har en visjon, et håp eller en drøm om hvordan de vil at drømmehuden skal se ut. Man har lyst å være den beste versjonen av seg selv.
Med trøblete hud etter mange år med p-piller, et svangerskap og masse mammahormoner, var drømmen min færre akneutbrudd, aknearr og å få bukt med pigmentflekker. De røde områdene og fine linjene ble med på kjøpet som en fantastisk bonus. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få så fine resultater med Obagi nuderm og Obagi Zo skin. Og jeg hadde aldri tenkt at de kom til å vare!


Etter 18 uker på en Obagi kur satt jeg igjen med dette sminkeløse resultatet. Så kom vedlikeholdbiten. Obagi er ikke en quick fix, hud er noe som er i konstant forandring, og man kan desverre ikke sette seg ned og tenke at da var det gjort, du må jobbe med huden din for å vedlikeholde resultatene du har fått. Det er litt som med trening, resultatene varer ikke evig om du slutter å trene. Jeg har fortsatt på en blanding av Obagiprodukter, noen har jeg beholdt, noen har jeg byttet ut og noen har jeg kjøpt ny. Aknetrol kjøpte jeg med meg sist, og den har blitt en god ny venn.

Hvordan huden min er nå ser dere på nærbildene  som kommer innimellom på bloggen (som disse over), jeg har nesten aldri på meg foundation eller concealer lenger, og huden er slik dere ser den. Hudtonen er jevn, pigmentflekker kratig redusert, aknearr nesten usynlig og akneutbrudd dempet til en levelig skala. Det er viktig å understreke at jeg ikke alltid har like fin hud eller føler meg like fresh, for sykluser, klimaforandringer, hormonforandringer og stress gjør at huden hele tiden forandrer seg, og det er ikke slik at jeg aldri får et utbrudd lenger. Men jeg er ikke like stresset over det lenger, for jeg vet at det går over. Og jeg vet at jeg alltid kan ringe Silje. Hun er kosmetisk dermatologisk sykepleier, og det er hun som faktisk har fikset huden min. Jeg har bare fulgt opp.

For det må man.