OPPUSSING / SOVEROM MED SKRÅTAK OG GARDEROBEPLASS

Oppussing av soverom med skråtak byr på litt flere utfordringer enn når taket er rett. Så i dag tenkte jeg å dele noen bilder fra prosessen vi er inne i nå, vi har nemlig tatt fatt på soverommet. Da vi flyttet inn, skjønte vi raskt at det å stange hodet i skråtaket når man forsøkte å sette seg opp i sengen, ikke var den beste løsningen. I tillegg er ønsket alltid stort når det kommer til en funksjonell, praktisk og fin garderobeløsning som rommer så mye som mulig. Med enkle skap i den ene enden som ikke fikk utnyttet plassen under skråtaket, kom tanken om å finne en praktisk vri som åpnet opp for mer oppbevaring.


Jeg har forsøkt å vri hodet alle veier, for å finne den beste måten å få til begge deler på. Et fungerende soverom, hvor man kan sitte i sengen og lese, samt en garderobe som kan romme alle våre daglige behov. Ved å bygge en lettvegg i midten av rommet, har vi åpnet opp for plass til seng på den ene siden, og garderobe på andre. På bildet over ser du siden av rommet hvor det vil bli garderobe. Denne siden av rommet er større enn motsatt side, og etter å ha grublet på denne løsningen en stund, bestemte jeg meg for å flippe rommet mot hvordan det var da vi overtok.

I stedet for et åpent walk in skap, blir det en lukket walk through garderobe om du vil (du går altså gjennom garderoben, hvor det er åpent til sengen på begge sider). På denne siden av lettveggen som du ser på bildet under, vil sengen stå.

På garderobesiden har jeg tegnet opp skap i full høyde bak lettveggen, samt skap under hele skråtaket som vi kan trekke ut for å utnytte alle centimeterene med oppbevaring vi kan. Dette blir så bra!

Jeg skal dele mer underveis, og håper at dere synes det er hyggelig å følge med i prosessen.