PLANLEGGING SOVEROM MED SKRÅTAK

Hvordan skal vi gjøre det på soverommet? Det var mitt første spørsmål da vi flyttet inn, etter å ha sovet her et par netter. På visning var sengen nemlig plassert helt inntil skråtaket, noe som gjorde at vi fort skjønte at det var klin umulig å sitte oppreist i sengen. Det er jo litt kjedelig, for man har jo gjerne lyst å slenge et par puter bak ryggen, og rigge seg til med en god bok, et magasin eller en laptop på fanget.

I tillegg har garderobeskapene som er på motsatt side av rommet (også med skråtak), veldig mye mer potensiale enn det som er utnyttet til nå. Er det skråtak, så kan man jo like gjerne utnytte hele plassen bakover tenker jeg. Jeg har aldri kunnet tegne, så bær over med meg når det gjelder mine enkle strek-tegninger!

Jeg er glad i å grovskisse nye tanker og idéer på papiret, for å få et litt mer visuelt bilde av hvordan det kan bli i praksis. Når det gjelder skap, er det også lurt å måle opp plassen man har til rådighet for å sjekke at det er plass til å faktisk åpne dører og skuffer 😉


Utfordringen med skråtak bak sengen, løser vi ved å flippe sengen motsatt vei og dra den ut på gulvet. Dette har vi allerede gjort, så vi har en god følelse på hvordan dette vil være å leve med. Bak sengen har jeg tegnet opp en vegg som er like bred som selve sengen, hvor det blir plass til garderobeskap bak, som får gå helt opp til taket. Vi har ikke verdens største soverom, så på hver side av garderobeskapene, blir det plass til å gå frem og tilbake til «sin» side av sengen. På denne måten får vi et garderobeområde bak sengen, med skap på hver side. Jeg har skisset opp skapforslag til den andre langveggen som har skråtak, litt lenger ned i innlegget.


Skap bak sengen som går fra gulv til tak, vil romme både heng og skuffeseksjoner i full størrelse. Ved å gjøre det på denne måten, får vi en seksjon med garderobeplass hvor vi slipper å ta hensyn til skråtak.

På motsatt langvegg er det som sagt skråtak. Ønsket her er å få laget skap som man kan dra lenger ut enn de fastmonterte skapene som er der i dag. På den måten får vi MYE mer oppbevaring innover, på en smart måte. Lange heng innover, og hyller i samme lengde, vil gjøre at vi får bedre utnyttelse av plassen som allerede er der, men som i dag er gjemt bak de originale skapene. Hvor langt skapene kan gå innover og så utover igjen, må også avpasses med gardrobeskapene som står bak sengen. Det er litt å tenke på altså, men jeg VET at dette kommer til å bli helt fantastisk.

Det tar nok en liten stund før vi får begynt på dette, men det kribler i hele meg bare ved tanken. Mer-garderobeplass-prosjekt er noe av det gøyeste jeg vet å planlegge! Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å finne frem blyant og linjal.