SLIK BEVARER DU BLOMSTENE DINE LENGER

Med disse tipsene lever blomstene dine lenger!

Jeg skulle hatt enda grønnere fingre! Jeg handler veldig ofte blomster på Mester Grønn (elsker deres 3 for 2), og siden det aldri er for sent å lære, har jeg spurt ut flinke folk der om de kan dele sine beste stalltips til blomsterstellet. Er det f.eks så viktig å snitte blomstene på nytt når du kommer hjem? Jeg har fått 5 tips som jeg har levd etter de siste månedene.

1. SNITT BLOMSTENE PÅ NYTT NÅR DU KOMMER HJEM

Dette er alfa omega for at blomstene skal holde lenger. Men så skal ikke alle blomstertypene snittes likt. Roser snitter du på skrå, ranukler og tulipaner snitter du rett over, mens grener som magnolia og kirsebær behøver du et godt hageredskap for å kutte.

2. PARKER INNE, OG PAKK BLOMSTENE GODT INN NÅR DET ER KALDT UTE
Blomster er ikke glad i kuldegrader og kaldt vær, så det lønner seg å ikke bære rundt på blomstene lenge ute når det er kaldt. Pakk blomstene godt inn for at de skal tåle turen hjem.


3. VASK VASEN MED KLOR

I blomstervasene våre ligger det ofte bakterier, selv om vi har vasket dem. For at en ny bukett skal trives, er det viktig å få vasen helt rent. Gjerne med klor, for å bli kvitt alle bakterier.

4. SNITT BLOMSTENE PÅ NYTT ETTER NOEN DAGER
Snitt blomstene for å få en ny snittflate, og fyll på med friskt vann etter noen dager for å gi blomstene nytt liv.

  5. IKKE GI TULIPANENE FOR MYE VANN
Visste du at tulipaner ikke har stoppeffekt? Det vil si at tulipaner drikker det vannet de får, også strekker de seg deretter. Du har kanskje sett at tulipaner faller utover vasen etter bare et par dager? Da har du mest sannsynlig gitt dem altfor mye vann.

Så om du er som meg, og kjører på med vann til tulipanene er det bare å slutte. Gi dem kun litt vann, og helst i isbitform slik at isbitene får smelte.

Men frykt ikke, grønnplantene kan redde deg fra mye om du vil forsøke noe annet!
Grønne planter passer til alle. Vil du ha en idiot proof grønn plante, er tipset at du bør gå for Yucca palme. Den skal kun ha vann maks 1 gang i måneden, og passer til deg som har alt annet enn grønne fingre.

En litt mer avansert grønn plante er Areca palme. Den skal være jevnt fuktig og ikke ha direkte sollys.