SOMMERENS PROSJEKT / TA BÅTFØRERPRØVENFOR en opptur! Check, check, check. Sommerens prosjekt har vært å ta båtførerprøven. Så her kommer et litt annerledes tips fra meg i dag! Det klassiske «vokst opp med båt, men har ikke båtførerprøven» scenarioet, der har du meg. Skjønner du? Sykt irriterende. Så i stedet for å fortsette å irritere meg over ting jeg ikke kan (og være avhengig av alle andre!), bestemte jeg at i år er året for å lære å kjøre båt fra scratch.

Og vet du hva? Det har vært så gøy å lære om alt fra kardinalmerker, til ledens hovedretning, hvordan man regner ut hvor mange nautiske mil det er hit og dit, og hva sjømerkene faktisk betyr. Det er jo en helt egen verden der ute. Om du synes det høres stress ut må jeg bare si at dette fikser du! Jeg googlet litt rundt og booket et intensivkurs hos noe som heter Wave kompetanse, som jeg må tipse om dersom du driver å tenker på at du burde ta båtførerprøven.


Det tar en dag, men da tar du både kurs og eksamen på samme dag. Jeg troppet opp på Anker Hotel i byen, og satt fullstendig oppslukt i timene kurset varer. Instruktøren var usannsynlig flink, i tillegg så det ut som om han hadde parkert båten sin rett utenfor og bare hoppet inn vinduet til konferansesalen.

Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg var så oppmerksom så lenge! Han var presis, rett til poenget, og forklarte selv utregningene på en veldig forståelig måte. Jeg hadde alliert meg med en annen, og vi var like positivt overrasket over kurset. Det er den mest nyttige søndagen jeg har hatt på lenge!! Nervene stod riktignok i høyspenn da eksamen stod for tur, og vi var litt stresset da vi fikk utdelt hver vår pad for å ta prøven. Men vi nailet det!

Helt seriøst, det er ikke noe å tenke på en gang, book et intensivkurs hos Wave om du har lyst å ta båtførerpøven!