VARM DEG PÅ EN GOD SUPPE

Den beste suppen jeg vet om, er potet- og purreløksuppen vicchyssoise. Utrolig enkel å lage, og like god enten du serverer den varm om vinteren eller kald om sommeren. Jeg har delt den før, og jeg klarer ikke å motstå å dele den igjen. Jeg hamstrer forresten på fin keramikk, og disse fine skålene fra ByOn er siste tilskudd i samlingen.


Du behøver:

3 store poteter – 3 store purreløk – 1 crème fraîche – 2 terninger hønsebuljong – litt gressløk – litt pepper

Skrell potetene og vask godt av purreløken (den har ofte sand mellom bladene). Kutt av en del av toppen og litt av bunnen på purreløken, og kok purren sammen med potetene og 2 terninger hønsebuljong i ca. 12-13 dl vann. Når både potetene og purreløken er ihjelkokt skal ikke du tømme av vannet, men bruke en stavmikser for å mose blandingen sammen til en suppe. Tilsett 1 boks créme fraîche, rør godt om og smak til med pepper og litt salt. Dander med gressløk og litt pepper ved servering.


Nyt!